Tema 2: Ecoloxía do Medio Mariño (Páxina 4)
Beneficios das Algas para os humanos
As algas producen oxíseno que chega a tódolos recunchos do planeta, incluso a cidades moi afastadas do mar.
Das algas extráese “Agar agar”, produto xelatinoso que ten usos moi variados:
- Saúde: para a creación de medicamentos e para a identificación de virus nos laboratorios.
- Alimentación: para facer xeados e xelatina, entre outros. Ademais das algas deshidratadas e o sushi que atopamos nos mercados e tendas.
- Cosmética: para elaborar cremas.
- Pensos animais: por exemplo no penso das galiñas úsase para que poñan os ovos marróns en vez de brancos. Xa que sábese que curiosamente os consumidores preferimos ovos marróns frente aos brancos.
![Image](https://plataformaonline.maresdecultura.es/wp-content/uploads/2020/11/laboratorio_1.jpg)
Avances científicos
Moitos dos avances das investigacións científicas proveñen de estudos no medio mariño.
Moitos dos avances das investigacións científicas proveñen de estudos no medio mariño.
![printer_footer printer_footer](https://plataformaonline.maresdecultura.es/wp-content/uploads/2020/11/printer_footer-800x184.png)