Tema 3: Recursos Mariños e Pesca Sostible (Páxina 4)

Do mar ao prato

Para que o peixe poida chegar a teu prato, é preciso o seguinte proceso:

  1. Primeiro, o peixe e marisco é capturado nas nosas costas con diferentes artes de pesca.
  2. Despois de faenar, os barcos descargan a mercancía na lonxa ou rula do porto. Alí ten lugar a poxa do peixe e marisco para levalo ás peixerías.
  3. O peixe e marisco chega ás peixerías para ser vendido aos consumidores.
  4. O produto fresco é consumido nos restaurantes e fogares.
Image
Peixe
Comer peixe e marisco aporta moitos beneficios a nosa saúde. O omega 3, presente no peixe, é moi importante para a nosa dieta.
Peixería
En menos de 24h o peixe é transportado dos portos de A Mariña-Ortegal ás peixerías de toda España, garantindo a súa frescura e calidade.
A lonxa ou rula
Nalgunhas lonxas a poxa das capturas faise de forma tradicional a viva voz. Aínda que a maioría xa o fan de xeito dixital.
Mariñeiros/as
É un dos oficios máis importantes do sector primario cunha gran tradición na nosa comarca.
printer_footer