Tema 2: Ecoloxía do Medio Mariño (Páxina 7)
Redes tróficas: do microscópico ao xigante
As baleas son os animais mariños de maior tamaño dos nosos mares e océanos. Para poder chegar a ser tan grandes, precisan dunha enorme cantidade de alimento. Na súa dieta ten moita importancia o “krill”, que é como se coñece comunmente a un grupo de crustáceos de pequeno tamaño que forman parte do plancto. O krill está presente nos océanos en cantidades de milleiros de toneladas, por iso as baleas teñen suficiente alimento para medrar.
![Image](https://plataformaonline.maresdecultura.es/wp-content/uploads/2020/11/rede_trofica_plancto_balea_secundaria.jpg)
Copépodos
Estos crustáceos diminutos aliméntanse de algas microscópicas ou fitoplancto.
Estos crustáceos diminutos aliméntanse de algas microscópicas ou fitoplancto.
Fitoplancto
A enerxía do sol é aproveitada polas algas microscópicas que proliferan preto da superficie dos océanos cando dispoñen de nutrientes.
A enerxía do sol é aproveitada polas algas microscópicas que proliferan preto da superficie dos océanos cando dispoñen de nutrientes.
Krill
É un conxunto de especies de pequenos crustáceos de aproximadamente 2cm. Son omnívoros, aliméntanse de copépodos e tamén de fitoplancto.
É un conxunto de especies de pequenos crustáceos de aproximadamente 2cm. Son omnívoros, aliméntanse de copépodos e tamén de fitoplancto.
Balea
A base da dieta das baleas de barbas está composta de krill. Poden inxerir milleiros de kilos ao ano.
A base da dieta das baleas de barbas está composta de krill. Poden inxerir milleiros de kilos ao ano.
![printer_footer printer_footer](https://plataformaonline.maresdecultura.es/wp-content/uploads/2020/11/printer_footer-800x184.png)